Rehberlik Servisi

ZORBA OLMA KANKA OL!!

Gazipaşa İlkokulu psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi tarafından 'Şiddeti Önleme' konulu çalışma yapıldı. Etkinlikte öğrencilerimiz minik elleriyle şiddete karşı olduklarını ifade etti.Etkinlik sloganımız olan ''Zorba olma kanka ol '' ''şiddete Hayır!!'' okul bahçesinde yankılandı.

Devamı

ATILGANLIK PSİKOEĞİTİMİ

Gazipaşa ilkokulu psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi tarafından 'Atılganlık Psikoeğitim ' i 1. grup ile ilk oturum tamamlandı.  Bu psikoeğitim ile öğrencilerin Atılganlık becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar (etkileşime dayalı)  yapılmaktadır.  

Devamı

MEZUNİYET 2022

Kafdağının ardında da olsa hayallerinden vazgeçme çünkü sen her şeyi başarabilirsin. Her yeni bir başlangıç yeni hayaller demektir. Yeni okulunda bizi unutma :) 

Devamı

OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ

Şırnak Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin (RAM) 'Okul Başarısında Ailenin Rolü'konulu içeriğini okumanızı dileriz. Keyifli okumalar. Aşağıdaki linkten içeriğe ulaşabilirsiniz.

Devamı

KİŞİSEL SINIRLARIMIZ

4. SINIFLARA REHBERLİK SERVİSİ TARAFINDAN KİŞİSEL SINIRLARIMIZ KONULU SEMİNER VERİLMİŞTİR. 

Devamı

ORTAOKULA GEÇİŞ SEMİNERİ

Rehberlik servisi tarafından 4.sınıf öğrencilerimize yönelik olarak 'Ortaokula Geçiş' semineri verilmiştir.Seminerde ortaokuldaki dersler hakkında eğitsel rehberlik,ergenlik dönemi hakkında ise önbilgi niteliğinde kişisel sosyal rehberlik yapılmıştır.Okul psikolojik danışmanımız/Rehber öğretmenimiz Nursen TÜRK' e teşekkür ederiz.

Devamı

VELİ BİLGİLENDİRME PANOSU

Sağlıklı yaşam, kaynaştırma eğitimi,bağımlılık,okula uyum,ihmal ve istismar,verimli ders çalışma,ailenin eğitime katılması,akran baskısı konulu broşürlerle veli bilgilendirme panosu hazırlanmıştır.

Devamı

DİLEK VE SIR KUTUSU

Öğrencilerimiz için 'Dilek ve Sır kutusu' yapıldı.

Devamı

MÜSAİTLİK ÇARKI

Rehberlik servisi girişine asılan 'müsaitlik çarkı' ile birlikte veli,öğretmen ve öğrenci görüşmelerimiz bölünmeden yapılmaktadır. Bu durum özellikle rehberliğin en önemli ilkesi olan gizlilik ilkesini pekiştirmektedir.

Devamı

REHBERLİK PANOSU

'Değerler Eğitimi' konulu panomuz öğrencilerin ilgisini çekti. 

Devamı

ORTAOKULA GEÇİŞ SEMİNERİ

Rehberlik servisi tarafından 4.sınıf öğrencilerimize Ortaokula Geçiş semineri verilmiştir.Seminerde ortaokuldaki dersler hakkında eğitsel rehberlik,ergenlik dönemi hakkında ise öbilgi niteliğinde kişisel sosyal rehberlik yapılmıştır.Okul psikolojik danışmanımız/Rehber öğretmenimiz Tuba AKYEL' e teşekkür ederiz.

Devamı

REHBERLİK PANOLARIMIZ

Rehberlik panolarımızın öğrencilerimiz için ilgi çekici ve öğretici olması için elimizden geleni yapıyoruz.

Devamı

REHBERLİK SERVİSİMİZ YENİLENDİ!

Okulda bir çocuğun kendini en rahat hissettiği yerin rehberlik servisi olduğu bilinciyle yola çıktık.Bu nedenle öğrencilerimiz için servisimizi daha eğlenceli hale getirmek için çabaladık. Okul rehberlik servisimizi düzenleyen ve renklendiren Psikolojik Danışmanlarımız/Rehber Öğretmenlerimiz Tuba AKYEL ve Nursen KABADAYI' ya sonsuz teşekkürler.

Devamı